Zo blijf je in beweging tijdens kantoorwerk

Zo blijf je in beweging tijdens kantoorwerk

Wanneer je veel op kantoor zit loop je kans dat je veel te weinig beweegt. Eerst met de auto naar het kantoor, heel de dag achter de laptop en met de auto weer terug naar huis. En hier plof waarschijnlijk moe op de bank. Op een werkdag zit je dus veel te veel.

Daarom vind je in dit blog tips om meer te bewegen tijdens het werk.

1. Probeer met de fiets naar het werk te gaan

Dit is natuurlijk het makkelijkst. Wanneer je met de fiets naar het werk gaat heb je eigenlijk je beweging voor die dag al binnen.Lekker een stuk fietsen is een perfecte manier om te bewegen. Werk je wat verder van huis dan is de elektrische fiets misschien een uitkomst.

2. Plaats een loopband onder je sta bureau

Het sta bureau wordt steeds populairder. Hiermee kun je het zitten met staan afwisselen. Maar wanneer je een sta bureau combineert met een loopband dan kun je tijdens het werk bewegen! Er zijn speciale loopbanden zonder steunen die je zo onder je bureau kunt plaatsen en waarop je rustig kunt lopen (hier vind je een goede modellen). Op deze manier kun je je stappen halen terwijl je mailtjes beantwoord!

3. Neem regelmatig iets te drinken

Wanneer je regelmatig iets te drinken neemt neem je even een paar minuten rust van je monitor. Dit is goed voor je ogen en je komt weer even in beweging wat natuurlijk goed voor je lichaam is.

4. Probeer regelmatig thuis te werken

Wanneer je thuis werkt kun je namelijk de tijd die je normaal besteed aan woon werk verkeer besteden aan bewegen. Je kunt bijvoorbeeld de dag starten met een flinke wandeling. Ook kun je tijdens de lunch bijvoorbeeld even gaan sporten. Dit kan bij de sportschool zijn of even op zolder op een crosstrainer of roeitrainer.

5. Ga wandelen tijdens de lunch

Sla de ongezonde lunch in de cafetaria over en neem je eigen boterhammen mee. Dan kun je tijdens de lunch even lekker een rondje lopen. Op die manier krijg je lekker wat beweging en kun je even een frisse neus halen.

Met deze 5 tips lukt het ook jou om lekker fit en actief te blijven zelf als je kantoorwerk doet.