Van Vulpen tot schrijfervaring

Van Vulpen tot schrijfervaring

De vulpen wordt nog steeds beschouwd als het toonbeeld van de schrijfcultuur. Het heeft een metalen of gouden penpunt die de inkt gelijkmatig op het papier overbrengt. De vulpen is het meest geschikt als middel om individueel handschrift uit te drukken, omdat de pen punt grootte kan worden aangepast aan uw eigen behoeften. Een handtekening in inkt is vet en indrukwekkend dan een handtekening in een balpen.

Verschillende pen punt sterkten beïnvloeden het lettertype

De penpunt is meestal gemaakt van roestvrij staal of goud en de sterkte van de penpunt geeft aan hoe breed de punt van de penpunt is. De veersterktes zijn onderverdeeld in de sterktes F (fijn), M (medium) en B (breed), waarbij ook andere onderverdelingen gangbaar zijn. Het is het beste om verschillende sterktes te testen om degene te vinden die bij jouw schrijfhouding past. derde heeft haar eigen schrijfhouding.

Welke soorten vul inkstoffen zijn er?

Als het gaat om inktopslag, zijn er drie verschillende systemen:

Patroonvuller: Vulpen voor praktische inktpatronen

Zuigervuller: Vuller met een inkttank die wordt gevuld met behulp van een zuigermechanisme

Zuigerconverter: converter in patroonvorm voor patroonvullers

De converter en pistonvuller kunt u zelf vullen met inkt uit het inktglas. Een piston converter dient ook altijd met de veer gevuld te worden. U kunt de inktcartridges eenvoudig vervangen door een nieuwe wanneer de inkt op is.

Hoe de pen tot stand kwam

De vulpen zoals we die nu kennen, bestaat al meer dan 130 jaar. In februari 1884 registreerde de Amerikaan Lewis Edson Waterman het patent voor zijn vulpen met een inktpen en luidde het tijdperk van de vulpen in. Een klein gaatje in de punt zorgde ervoor dat de inkt gelijkmatig zou vloeien. Vóór deze uitvinding was hoeveel inkt er uit de pen kwam een ​​kwestie van geluk. Kort na de octrooiaanvraag kreeg Waterman concurrentie van George Parker en Friedrich Soennecken begon ook vulpennen te produceren in Duitsland. Al snel werden de vulpennen voor velen betaalbaar en werden ze zowel in huis als in de zakenwereld gebruikt. Velen beseffen niet hoeveel belangrijke momenten door een pen worden bevestigd, ondertekend en officieel worden gemaakt.