Je verplichte administratie voor de belastingdienst

Je verplichte administratie voor de belastingdienst

Als je een bedrijf hebt of zzp’er bent, dan moeten je financiële zaken in orde zijn. Je ontkomt er dan ook niet aan om een administratie en boekhouding bij te houden. Wanneer je de jaarlijkse belasting moet invullen, waar veel ondernemers tegenop zien, wordt er door de belastingdienst gevraagd naar de jaarlijkse inkomsten en uitgaven. Om geen problemen te krijgen, is het daarbij van groot belang dat de gegevens die je toont ook allemaal daadwerkelijk in orde zijn. Wanneer je als zzp’er werkt, dan is een professional inhuren misschien te duur. Om er toch voor te zorgen dat je alles goed bijhoudt, kun je een gratis boekhoudprogramma via internet downloaden. Daarop kunnen alle gegevens, waar de belastingdienst naar kan vragen, op worden bijgehouden. Als je dat vanaf het begin goed bijhoudt, dan kan er niets misgaan.

De financiële administratie van een bedrijf

Heb je een bedrijf, waar meerdere werknemers bij je in dienst zijn, dan is het bijhouden van de financiële administratie niet gemakkelijk. Om in zo’n geval alles goed te regelen, kun je gebruik maken van een administratiekantoor dat gespecialiseerd is in fiscale en administratieve oplossingen voor ondernemers. Je moet voor de werkzaamheden die het administratiekantoor voor je verricht wel een bepaald bedrag betalen. Deze kosten, die je betaalt, zal door het kantoor worden terugverdient.

Producten verkopen via een webshop

Er zijn tegenwoordig ook veel mensen die een eigen webshop starten waarop producten worden aangeboden. Ook wanneer je een webshop hebt, moet je zorgen dat je financiële administratie in orde is. Dat is een belangrijk onderdeel bij het beheren van een webshop. Omdat dit vaak een moeilijk onderdeel van je werkzaamheden is, kun je een financieel adviseur je werkzaamheden laten doorlichten en de gegevens voor de belasting bijhouden. Om alles goed op een rijtje te hebben, zal de financieel adviseur nagaan wat je leefsituatie is en wat je wensen zijn. De financieel adviseur zal je met raad en daad bijstaan. De kosten voor een financieel adviseur moet je incalculeren als je voor jezelf werkt. Het bijhouden van de administratie zul je in veel gevallen nog wel zelf doen. Hiervoor bestaan allerlei online softwarepakketten.