Beleggen bij DEGIRO? Dit zijn de voor- en nadelen!

Beleggen bij DEGIRO? Dit zijn de voor- en nadelen!

DEGIRO is een online beleggingsplatform dat in 2013 is opgericht in Nederland. Er loopt een tijdelijke actie van DEGIRO met €100 gratis transactietegoed voor nieuwe beleggers.. Het platform is sindsdien 2013 uitgegroeid tot één van de grootste beleggingsplatforms in Europa, met meer dan 500.000 klanten in 18 landen. DEGIRO biedt zowel particuliere beleggers als professionele beleggers toegang tot een breed scala aan financiële markten, waaronder aandelen, obligaties, fondsen, opties en futures.

Voordelen van DEGIRO

Een van de belangrijkste voordelen van DEGIRO is de lage kosten. Het platform biedt zeer competitieve tarieven voor beleggingsproducten, en het heeft een aantal unieke tariefplannen voor verschillende soorten beleggers. Bijvoorbeeld, voor professionele beleggers biedt DEGIRO een tariefplan dat slechts € 2,50 per trade kost, wat het één van de goedkoopste opties op de markt maakt. Particuliere beleggers kunnen ook profiteren van lage tarieven, hoewel deze iets hoger zijn dan die voor professionele beleggers.

DEGIRO heeft ook een gebruiksvriendelijke en intuïtieve interface, wat het makkelijk maakt voor zowel beginnende als ervaren beleggers om te navigeren en te beleggen op het platform. Het heeft ook een uitgebreide kennisbank en verschillende educatieve hulpmiddelen om beleggers te helpen hun kennis en vaardigheden te verbeteren. 

Een ander voordeel van DEGIRO is de toegang tot een breed scala aan financiële markten. Beleggers kunnen bijvoorbeeld beleggen in aandelen van bedrijven uit verschillende landen en sectoren, obligaties van overheden en bedrijven, en fondsen die zijn samengesteld uit verschillende beleggingen. DEGIRO biedt ook toegang tot futures en opties, wat beleggers in staat stelt om te speculeren op de prijsbewegingen van onderliggende activa of om hun portefeuille te beschermen tegen marktrisico's.

Nadelen van DEGIRO

Er zijn echter ook enkele nadelen aan het gebruik van DEGIRO. Ten eerste is het platform niet beschikbaar in alle landen, dus beleggers in sommige landen kunnen niet profiteren van de lage tarieven en het brede aanbod van beleggingsproducten. Bovendien biedt DEGIRO geen advies of beleggingsadvies aan haar klanten, dus beleggers moeten hun eigen onderzoek doen voordat ze beslissen wat te beleggen. Dit kan voor sommige beleggers een uitdaging zijn, vooral als ze niet bekend zijn met de financiële markten of als ze niet over de nodige kennis en ervaring beschikken om goede beleggingsbeslissingen te nemen.

Een ander punt om rekening mee te houden is dat DEGIRO geen verzekering biedt voor beleggingen die op het platform worden gedaan. Dit betekent dat beleggers hun eigen risicomanagementmaatregelen moeten treffen om hun portefeuille te beschermen tegen marktrisico's of tegen het faillissement van het platform.

Tot slot is het belangrijk om te onthouden dat beleggen altijd geassocieerd is met bepaalde risico's. Hoewel DEGIRO een uitstekend platform is voor beleggers die op zoek zijn naar lage kosten en toegang tot een breed scala aan financiële markten, is het belangrijk om te begrijpen dat beleggingsbeslissingen nooit zonder risico's zijn. Beleggers moeten altijd hun eigen due diligence doen en ervoor zorgen dat ze de risico's begrijpen voordat ze beleggen. Meer weten over DEGIRO? Bekijk dan de website over de beste brokers.