Welk soort uitvaartverzekering is de beste?

Welk soort uitvaartverzekering is de beste?

Het afsluiten van een uitvaartverzekering is niet de meeste leuke klus. Toch is het belangrijk om een dergelijke verzekering af te sluiten en je te verdiepen in de mogelijkheden. Wat voor de een de beste verzekering is hoeft voor een ander niet zo te zijn. Er zijn namelijk verschillende uitvaartverzekeringen met allen andere voorwaarden.

Welke uitvaartverzekering past bij jou?

Welk soort uitvaartverzekering het beste bij jou past dat ligt helemaal aan jouw wensen. Wil je een eenvoudige of een uitgebreide uitvaart? Wil je begraven of gecremeerd worden? Deze factoren bepalen grotendeels welke verzekering het beste aansluit bij jouw wensen.

Zodra je deze vragen hebt beantwoord kom je bij de keuze of je een natura- of een kapitaal uitvaartverzekering moet gaan afsluiten.

Natura uitvaartverzekering

Met een natura uitvaartverzekering zorg je ervoor dat de producten en diensten voor jouw uitvaart verzorgd worden. Alles zal worden geregeld en je hoeft je ook geen zorgen te maken dat je ooit onderverzekerd raakt. Een bijkomend voordeel is dat jouw nabestaanden bijna niets hoeven te regelen.

Kapitaalverzekering

Je kunt er ook voor kiezen om een uitvaartverzekering in geld oftewel een kapitaal uitvaartverzekering af te sluiten. Bij deze verzekering bouw je een geldbedrag op door maandelijks premie te betalen. Het opgebouwde kapitaal zal na het overlijden worden uitgekeerd aan jouw nabestaanden die hiermee jouw begrafenis of crematie kunnen regelen. Het voordeel is dat de keuzevrijheid erg groot is omdat de uitvaart helemaal naar wens kan worden geregeld.

Vergelijken

Als je eenmaal hebt besloten welk soort uitvaartverzekering aansluit bij jouw wensen dan kan je de uitvaartverzekeringen gaan vergelijken. Bij het vergelijken is het belangrijk om niet alleen op de premie te letten maar ook de voorwaarden goed door te nemen.

Kijk bijvoorbeeld of het mogelijk is om als je kinderen hebt deze mee te verzekeren. Bij de meeste uitvaartverzekeraars kan je kinderen namelijk tot het 18e jaar gratis meeverzekeren op de uitvaartpolis van een van de ouders. Je kunt er ook voor kiezen om direct een eigen uitvaartverzekering voor je kind(eren) af te sluiten. Pas als alle voorwaarden aansluiten bij jouw wensen kan je gaan vergelijken op basis van de premie.