Waar op te letten bij zakelijke verzekeringen

Waar op te letten bij zakelijke verzekeringen

Als je ondernemer bent, zijn er waarschijnlijk een aantal zaken waar je jezelf voor wilt verzekeren. Denk hierbij aan een verzekering voor aansprakelijkheid en aan een inboedelverzekering. De reden dat mensen zakelijke verzekeringen afsluiten is dat ze risico’s willen afdekken. Bijvoorbeeld jonge bedrijven hebben vaak nog geen eigen vermogen, waardoor grote bedrag uit eigen middelen niet betaald kunnen worden. Maar ook grotere bedrijven laten zich graag verzekeren om risico’s te beperken.

Inventariseer waar je jezelf voor wilt verzekeren

Maak voor jezelf eerst een inventarisatie van hetgeen je wilt gaan verzekeren. Als het gaat om de inboedel, is het verstandig om hier een bedrag in op te nemen in de polis. Hiervoor moet je wel weten wat de waarde is van datgene wat je wilt verzekeren. Denk hierbij aan de waarde van de computers, de server, de kantoorinrichting en de koffiemachines. Op het gebied van aansprakelijkheid is het ook belangrijk om voor jezelf een risicoanalyse te maken om te bepalen tot welk bedrag je een verzekering af wilt sluiten.

Reken bedragen uit over een langere looptijd

Er zijn verzekeraars die mooie aanbiedingen hebben. Vaak gelden deze aanbiedingen voor een aantal maanden, waarna je daarna weer het gewone maandbedrag betaalt. Reken uit wat je bijvoorbeeld in drie jaar bij verschillende verzekeraars in totaliteit betaalt. Hiermee heb je een eerlijk vergelijk over een langere periode. Bij dit vergelijk moet je wel uitgaan van een vergelijkbaar verzekeringspakket.

Neem regelmatig de verzekeringen door

Bijvoorbeeld als je verzekerd bent bij Unive, kun je afspreken om eens in het kwartaal de verzekeringen door te nemen. Het voordeel hiervan is je weet dat deze afspraak in je agenda staat en je hiermee jezelf dwingt om kritisch te kijken naar je verzekeringen. Heb je echt alle verzekeringen nog wel nodig? Zijn de premies per verzekering nog wel marktconform? Als je net een investering hebt gedaan in ICT, is het verstandig om het bedrag waarvoor je verzekerd bent, op te hogen. Dan is het fijn als deze afspraak alvast in de agenda staat, kun je dat meteen meenemen. Andere verzekeringen heb je wellicht helemaal niet meer nodig. Periodiek kritisch doornemen van je verzekeringspakket zorgt ervoor dat je verzekeringspakket altijd op orde is.