Tips voordat je een zorgverzekering gaat afsluiten

Tips voordat je een zorgverzekering gaat afsluiten

Een zorgverzekering afsluiten is iets waar je jezelf even goed in moet verdiepen. Het is namelijk een belangrijke verzekering in je leven, wat maandelijks terugkomt. Als je maandelijks deze premie betaalt, kun je rekenen op zorg als je dit nodig hebt. Bijvoorbeeld als je een kies moet laten trekken of je hebt je been gebroken. Maar je kunt ook tegen grotere problemen aanlopen, waarbij je bijvoorbeeld een tijdje in het ziekenhuis moet liggen. Op die momenten ben je blij dat je een goede zorgverzekering hebt afgesloten. Voordat je dit gaat doen, hebben wij drie tips voor je!

Eigen risico verlaagt je maandelijkse premie

Wie kiest voor een wat hoger eigen risico, betaalt maandelijks minder premie. Je kunt tot maximaal vijfhonderd euro meer eigen risico nemen en hier op jaarbasis ongeveer driehonderd euro mee besparen. De afweging of je dit wilt doen, ligt uiteraard bij jezelf. Hierbij moet je zelf inschatten of je de komende jaren hoge zorgkosten verwacht of juist niet. Daarnaast moet je wel spaargeld hebben om te besteden aan zorg als dit nodig is. Het is zeker de moeite waard om een hoger eigen risico te overwegen.

Betaal de premie per jaar

Voor zorgverzekeraars heeft het waarde als jij jouw zorgpremie ineens betaalt in plaats van per maand. Ze hebben dan geen risico dat je halverwege het jaar stopt met betalen en ze kunnen beschikken over een grote som geld aan het begin van het jaar. Dit wordt beloond door verzekeraars met een korting die op kan lopen tot twee procent.

Wees kritisch over wat je echt nodig hebt

Als je aanvullend verzekerd bent, is het verstandig om eens na te lopen waar je dan allemaal voor verzekerd bent. Ga je volgend jaar de marathon lopen? Dan doe je er goed aan om fysiotherapie in je pakket op te nemen. Nooit last van gaatjes? Dan hoef je geen aanvullende tandartsverzekering te hebben. Op deze manier kun je per onderdeel bepalen wat je er wel en niet in wilt hebben en kun je de verzekering afsluiten die echt bij je past.

Vergelijk verzekeringen

Zorgverzekeringen vergelijken loont echt! Als je precies weet wat je wilt, vergelijk dan de aanbieders met elkaar en sluit de verzekering af die het beste bij je past.