Dit zijn 5 productiviteitsverhogende apps die elke ondernemer nodig heeft

Dit zijn 5 productiviteitsverhogende apps die elke ondernemer nodig heeft

Ondernemer zijn is zwaar. Niet alleen moet je je zorgen maken over de dagelijkse gang van zaken van je bedrijf, maar je moet ook manieren vinden om de concurrentie voor te blijven. Productief blijven is essentieel voor je succes. Gelukkig zijn er genoeg apps die je kunnen helpen je zaken te organiseren en je productiviteit te verhogen. Hier zijn vier van de beste.

1. Evernote

Evernote is een notitie-app die je helpt alles bij te houden, van brainstormsessies tot to-do-lijstjes. Je kunt tekst-, audio- en videonotities maken en ze vervolgens organiseren in notitieblokken zodat je ze later gemakkelijk kunt raadplegen. Evernote maakt het ook gemakkelijk om notities te delen met collega's of medewerkers. De app is gratis beschikbaar op iOS- en Android-toestellen en moet volgens Technologieblog E-T-I op elke smartphone een plaatsje krijgen.

2. Trello

Als u op zoek bent naar een krachtiger hulpmiddel voor projectbeheer, is Trello een goede optie. Met Trello kunt u borden aanmaken voor verschillende projecten, en vervolgens lijsten en kaarten toevoegen met alle details van elke taak. U kunt taken toewijzen aan specifieke teamleden, vervaldata instellen en bijlagen toevoegen. Bovendien kun je met Trello gemakkelijk boards delen met collega's of medewerkers.

Trello is populair omdat het een zeer veelzijdige tool is. Je kunt het voor alles gebruiken, van projectbeheer tot takenlijsten. Het is ook gemakkelijk te gebruiken, waardoor het ideaal is voor ondernemers die het al druk hebben en geen tijd hebben om ingewikkelde software te leren. Bovendien kunt u met Trello gemakkelijk borden delen met collega's of medewerkers, waardoor teamwerk gemakkelijker is dan ooit.

3. Slack

Slack is een messaging-app waarmee u in realtime met medewerkers kunt communiceren. Met Slack kunt u directe berichten sturen of groepschats aanmaken voor verschillende projectteams. U kunt ook bestanden delen, samenwerken aan documenten en videogesprekken voeren rechtstreeks vanuit de app. Slack is gratis beschikbaar op iOS, Android en webbrowsers; er is echter een betaalde versie met extra functies zoals onbeperkte opslag en scherm delen tijdens videogesprekken

4. Hurdlr

Hurdlr is een app die ondernemers helpt hun inkomsten en uitgaven bij te houden, zodat ze hun winst kunnen maximaliseren. De app synchroniseert automatisch met uw bankrekeningen en houdt uw kilometers bij (voor bedrijven die moeten reizen). U kunt Hurdlr ook gebruiken om klanten te factureren en rapporten te maken voor de belasting. De app is gratis beschikbaar op iOS- en Android-apparaten; er is echter een betaalde versie met extra functies zoals premium ondersteuning en het maken van aangepaste rapporten. Belgische website Yuzz.eu laat weten dat koppelen met heel wat boekhoudsoftware in België en in Nederland ook een optie is.

5. Todoist

Todoist is een app voor taakbeheer waarmee je alles wat je moet doen op één plek kunt bijhouden. Met Todoist kun je To-Do lijsten maken, vervaldatums/herinneringen instellen, samenwerken met anderen aan gedeelde projecten en meer. De app is gratis beschikbaar op iOS, Android, Windows 10-apparaten en webbrowsers; er is echter een betaalde versie met extra functies zoals taakprioritering en labelopties.

Een bedrijf leiden kost veel werk, maar het hoeft niet overweldigend te zijn als je de juiste tools tot je beschikking hebt. Deze vijf apps helpen je productiviteit te verhogen, zodat je je kunt concentreren op wat belangrijk is: je bedrijf laten groeien.