Wat is een Korfine waarborg?

Wat is een Korfine waarborg?

Ga je binnenkort een huis huren? Dat is een heerlijk vooruitzicht! Misschien is het wel je eerste huis en ga je voor het eerst op jezelf wonen? Of heb je de liefde van je leven gevonden en gaan jullie samenwonen? Toch zijn er ook een aantal zaken die financieel geregeld moeten worden, voordat je een huis kunt huren. Denk hierbij aan de waarborgsom die betaald moet worden aan de verhuurder. Waarschijnlijk heb je weleens gehoord van de Korfine waarborg; een bekende term die je zeker tegen gaat komen als je een huis gaat huren. Wat dit precies is? Hieronder leggen we je dit uit!

De Korfine huurwaarborg

De Korfine huurwaarborg is een bedrag dat een huurder vooraf op een geblokkeerde rekening stort. Als de huurder alle plichten van het huurcontract is nagekomen, krijgt hij dit bedrag weer terug. Is er een reden waarom een verhuurder terecht schade kan verhalen, dan wordt deze schade verrekend met deze waarborgsom. Is je huur maandelijks duizend euro en moet je drie maanden borg betalen, dan moet je dus drieduizend Euro storten op zo’n geblokkeerde rekening.

Kan dit niet anders?

Gelukkig wel! Als huurder zit je natuurlijk helemaal niet te wachten om bijvoorbeeld drieduizend Euro te storten op een geblokkeerde rekening. Met dit geld kun je wel leukere dingen doen; bijvoorbeeld een auto kopen of een mooie reis maken. Je kunt je huurwaarborg ook anders regelen, namelijk door gebruik te maken van de diensten van Skip Deposit. De bedrijfsnaam zegt het al; hierbij hoef je zelf dus geen borg te storten, maar nemen zij als het ware deze garantie van je over. Verhuurders krijgen feitelijk dezelfde zekerheid, maar jij hoeft dus geen groot bedrag te storten. Uiteraard is het wel zo dat als er schade is aan de woning bij oplevering aan het einde van het contract, dat jij hier nog steeds verantwoordelijk voor bent.

Genieten van je geld

Je kunt de Korfine waarborg dus ook op een andere manier regelen. Een fijne, praktische manier om geen geld te hoeven storten als waarborg, maar waarbij je wel je droomhuis te kunt huren. En je verhuurder? Die zal waarschijnlijk ook akkoord gaan, als hij zijn zekerheid maar krijgt. Plannen om je nieuwe huurhuis te voorzien van gordijnen en fraaie meubels? Doordat je nu geen hoog bedrag hoeft te storten als waarborg, is dit nu mogelijk. Dat wordt straks lekker genieten in je nieuwe huis!