Het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Het belang van een arbeidsongeschiktheidsverzekering

Als ondernemer wil je niet graag nadenken aan een situatie waarin je ziek wordt, gewond raakt en lange tijd niet kunt werken. Toch moet je altijd goed voorbereid zijn op dit soort situaties. Daarom is het erg belangrijk om een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben afgesloten. Als werknemer heb je altijd verplicht en standaard een AOV, maar als ZZP’er en ondernemer moet je dit zelf regelen. Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering zo belangrijk is en hoe je deze het best kunt afsluiten, lees je hieronder.

Waarom is een AOV zo belangrijk?

Als je lange tijd ziek bent en niet kunt werken, heb je natuurlijk geld nodig. Om deze reden is het verplicht als werknemer om een AOV verzekering te hebben. Op deze manier kun je lange tijd leven op dit geld, zodat je geen last hebt van het feit dat je een tijd lang niet kunt werken. Je hebt namelijk toch inkomsten nodig om van te kunnen leven.

Als ondernemer moet je deze keuze echter zelf maken. Het is dan belangrijk om na te denken over het geld dat je tot je beschikking hebt. Is dit genoeg om een lange periode te overbruggen bij ziekte of een ongeval? Als ZZP’er of ondernemen heb je geen financieel vangnet in dit soort situaties. Daarom is het in bijna alle gevallen verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Hoe kies je de beste AOV?

De kosten van een arbeidsongeschiktheidsverzekering hangen af van een aantal zaken. Het gaat dan vooral om de keuzes die je zelf maakt. De premie bepaal je voor een gedeelte dus zelf. De premie van een AOV kun je meestal gemakkelijk online berekenen met de leeftijd, jaarinkomen, je beroep en de ingangsdatum. Je kunt ook verschillende verzekeringen gemakkelijk met elkaar vergelijken. AOV vergelijken is altijd slim, zodat je de beste keuze kunt maken voor jouw situatie. Als je het zelf lastig vindt om een keuze te maken, kun je ook een adviseur inschakelen.

Een AOV is erg belangrijk als je een eigen bedrijf hebt of werkt als ZZP’er. Neem dus even de tijd om dit uit te zoeken en te regelen. Kies de beste verzekering bij jouw beroep en situatie, zodat je geen stress meer hebt over dit soort situaties.