Handige tips bij afsluiten autoverzekering

Handige tips bij afsluiten autoverzekering

Het is wel een fijne gedachte om een goede autoverzekering te hebben. Uiteraard om je eigen schade mee af te dekken, maar ook die van een ander. Want hoe voorzichtig je ook rijdt, het is altijd mogelijk dat je een keer een ongeluk veroorzaakt. En dit kan zomaar gebeuren; door een laagstaande zon of door een wesp die ineens in je auto vliegt kun je ineens een ongeluk veroorzaken. Voordat je een autoverzekering af gaat sluiten, hebben wij een aantal handige tips voor je.

Let op het eigen risico in de polis

Verzekeraars hanteren verschillende bedragen als het gaat om het eigen risico. Dit kan soms aardig verschillen per verzekeraar. Kies een eigen risico waar jij jezelf goed bij voelt. Ben je een autorijder die al jaren geen schade heeft gereden en die zich zelfverzekerd voelt in de auto? Dan kun je overwegen om een hoog eigen risico te nemen. Ben je wat minder zelfverzekerd in het verkeer? Dan zou je wellicht beter kunnen kiezen voor een laag eigen risico.

Let op schadesturing in de polis

Heb je een favoriete garage waar je jouw auto wilt laten maken als deze stuk is? Lees in de polis de paragraaf van de schadesturing goed door, hierin wordt namelijk bepaald waar jouw auto gerepareerd moet worden als deze stuk is. Veel grote schadeverzekeraars werken samen met een vast aantal garages waar je bij schade naar moet gaan. Als de polis niet duidelijk genoeg is, vraag het na bij verzekeraars of je ook bij je favoriete garage terechtkunt bij schade.

Autoverzekeringen vergelijken

Een autoverzekering afsluiten kun je het beste doen nadat je een aantal verzekeraars met elkaar vergeleken hebt. Hierbij kun je de premies per maand met elkaar vergelijken, het eigen risico wat je moet betalen en bijvoorbeeld de schadesturing zoals die in de polis is opgenomen. Op deze manier kies jij voor de autoverzekering die het beste bij je past.