Woning kopen zonder voorbehoud van financiering

Woning kopen zonder voorbehoud van financiering

Als je een woning wilt kopen is de concurrentie enorm, zelfs in de prijsklasse tot € 400.000,00 wordt er flink overboden. Veel makelaars geven aan dat de biedprijs alleen zeker niet de doorslaggevende factor is. Bij het kopen van een woning is het van belang dat jouw bod een onweerstaanbaar bod is. Een bod waar de verkoper echt niet omheen kan. Bij Financieel Fit hebben we daar lang en goed over nagedacht. Samen met een bank hebben wij de oplossing hiervoor gezocht én gevonden. Het veilig bieden zonder voorbehoud van financiering. Nieuw en uniek in Nederland, hiermee vergroot jij je kansen op jouw droomwoning van 7% naar meer dan 50%.

Wat is bieden zonder voorbehoud van financiering?

Als je een woning koopt, wordt er ook een voorlopig koopcontract ondertekend. In dit koopcontract staan de afspraken die je als koper met de verkoper hebt gemaakt. Je kunt hierbij denken aan afspraken als prijs van de woning, wanneer je de woning gaat afnemen en er kan als ontbindende voorwaarde worden opgenomen dat er een financiering moet worden verkregen voor de woning. En bijvoorbeeld een boete van 10% van de koopprijs die je moet betalen als de woning toch niet wordt afgenomen. Voor het in orde maken van de financiering heb je veelal een termijn van 6 weken. In deze 6 weken is er voor de verkoper onzekerheid. Als je de financiering niet rond krijgt zal de verkoper opnieuw de markt op moeten om een nieuwe koper te vinden. Geen probleem natuurlijk, kopers genoeg, maar dit wil je liever niet als verkoper. Voor een verkoper is het dus een groot voordeel als de ontbindende voorwaarden voor de financiering uit het voorlopig koopcontract gehaald kunnen worden. Een bod zonder voorbehoud van financiering is voor de verkoper een bod met extra zekerheid. Een bod dat de verkoper eerder zal accepteren, zelfs als deze bieding iets lager is.

Wat zijn de juiste stappen om een bod zonder voorbehoud van financiering te doen?

Een bod zonder voorbehoud van financiering doe je niet zomaar. Je moet natuurlijk wel zeker weten dat je de hypotheek ook daadwerkelijk akkoord kunt krijgen. Je wilt natuurlijk niet de boete van 10% va de koopprijs moeten betalen. Het is dus belangrijk dat je hypotheekadvies gaat inwinnen. Je kunt dan laten berekenen hoeveel je kunt lenen en wat je maandlasten voor de hypotheek gaan worden. Bij een aantal hypotheekadviseurs kan je dan een certificaat meekrijgen waarop staat wat je kunt lenen. Fijn, maar voor de koper nog geen 100% zekerheid en voor jouw ook niet. Als de bank achteraf geen hypotheekofferte gaat uitbrengen zal je toch de 10% boete van de koopsom nog moeten betalen. 100% zekerheid heb je namelijk pas als de bank ook daadwerkelijk de hypotheekofferte heeft uitgebracht en daar maakt Financieel Fit het verschil.

Bieden zonder voorbehoud van financiering met zekerheid

Financieel Fit heeft deze zekerheid namelijk wél ingebouwd. Bij Financieel Fit kunnen we op basis van de door jouw te verstrekken gegevens en het pand waar je op wilt gaan bieden een hypotheekofferte verkrijgen. Dit is uniek in de markt, er is géén enkele andere partij in Nederland waarbij het op dit moment mogelijk is. Door vooraf de hypotheekofferte zelf al in handen te hebben kan je gaan bieden zonder voorbehoud van financiering mét de zekerheid dat alles helemaal akkoord gaat komen. Als jouw bod geaccepteerd is, is daarna je hypotheek helemaal definitief geregeld binnen 1 week. Ongekend snel en veilig. Ben je nog op zoek naar een woning, maar vis je al een tijdje achter het net omdat je bod niet goed genoeg is? Laat ons je helpen jouw bod een onweerstaanbaar bod te maken. Aan het onweerstaanbaar maken van jouw bod zijn geen extra kosten verbonden en wij leggen de verkopende makelaar graag uit wat ons bod onweerstaanbaar maakt!