Welke verzekering heb je nodig tijdens jouw vakantie?

Welke verzekering heb je nodig tijdens jouw vakantie?

Wilt u een Portugal all inclusive vakantie boeken? Weet u niet welke verzekering u moet afsluiten? Lees deze blog dan volledig uit. We zullen u toelichten welke verzekering u nodig heeft tijdens uw vakantie.

Sluit een reisverzekering

Een vakantie boeken naar het buitenland is fijn en brengt u in de rust. Bent u iemand die graag reist dan weet u vast waarover ik praat. Naast de leuke activiteiten kun je ook genieten van de natuur en alles om zich heen. Maar vergeet niet dat een ongelukje in een klein hoekje schuilt. Het is raadzaam dat u een reisverzekering afsluit. Hierdoor bent u verzekerd als er ongelukken zijn.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering is een verzekering die de kosten dekt voor ongelukken die kunnen plaatsvinden tijdens uw vakantie. Deze zijn bijvoorbeeld het annuleren van uw reis door omstandigheden, bij ziekte of een aanrijding. Het sluiten van een reisverzekering is niet verplicht, maar wel aan te bevelen. Dit hangt trouwens ook af van uw bestemming en in hoeverre u bereid bent om zelf uw kosten te dekken bij ongelukken.

Vakantie naar Spanje boeken

Een alternatieve verzekering is de annuleringsverzekering. Stel dat u en uw gezin een vakantie naar Spanje boeken en alles klaar leggen. Maar wegens omstandigheden moet het reizen eerder afbreken of onverwacht annuleren. Hiervoor is er een annuleringsverzekering de beste verzekering die u kunt afsluiten. Let wel dat u alleen vergoeding krijgt als de reden in de polisvoorwaarden wordt genoemd. Bijvoorbeeld bij ernstige ziekte of een zwaar ongeluk.

Wat is het tarief van een annuleringsverzekering?

Het tarief voor een annuleringsverzekering verschilt per tijdslimiet. Als u voor een korte periode verzekerd wilt worden zult u 5 procent van de totale kosten van de reis betalen. Kiest u voor een doorlopende annuleringsverzekering dan zal er gekeken worden naar de gezinssamenstelling.

Autoverzekering

Vergeet niet om ook een autoverzekering af te sluiten. In Nederland is het trouwens verplicht om uw auto te verzekeren. Als u van plan bent om met uw auto naar het buitenland te reizen is het verstandig om behalve uw verzekering ook een service voor pech onderweg af te sluiten in het buitenland. U moet wel controleren of u niet dubbel betaalt voor een bepaalde service. Controleer dus altijd wat de reisverzekering en autoverzekering al dekken aan reparatiekosten en vervangend vervoer in het buitenland.

Ga altijd verzekerd op reis

Tijdens uw vakantie in het buitenland is het dus verstandig om een reisverzekering af te sluiten, zodat u bij ongelukken u een deel van het geld terugontvangt. Hiernaast is het ook verstandig om een annuleringsverzekering en autoverzekering af te sluiten. Hierdoor bespaart u geld als u pech heeft met uw auto. Mocht het zijn dat uw reis om bijzondere redenen onverwacht wordt geannuleerd? Dan ontvangt u een deel van het geld terug dankzij de annuleringsverzekering.