Hoeveel geld ben je kwijt aan stellingkasten voor jouw bedrijf?

Hoeveel geld ben je kwijt aan stellingkasten voor jouw bedrijf?

Als ondernemer heb je vaak behoefte aan opslagruimte. Een goede manier om je spullen georganiseerd op te bergen is met behulp van stellingkasten. Maar hoeveel geld ben je eigenlijk kwijt aan stellingkasten voor jouw bedrijf? In dit artikel gaan we hier dieper op in. We kijken naar de verschillende opties qua afmetingen en materialen en geven een indicatie van de kosten.

Stellingkasten in verschillende afmetingen

Stellingkasten zijn verkrijgbaar in verschillende afmetingen. Een veelvoorkomende afmeting is 30 cm diep. Deze diepte is ideaal voor het opbergen van bijvoorbeeld ordners, dozen en andere spullen met een standaardafmeting. De breedte en hoogte van de kast kunnen variëren. Voor een standaard stellingkast van 30 cm diep betaal je gemiddeld tussen de €50,- en €150,-, afhankelijk van de kwaliteit en het merk.

Materialen en prijzen

Stellingkasten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn hout en metaal. Houten stellingkasten hebben vaak een warme en natuurlijke uitstraling, terwijl metalen stellingkasten meer industrieel ogen. Beide materialen hebben hun eigen voordelen en prijsklassen.

Een houten stellingkast van 30 cm diep kost gemiddeld tussen de €50,- en €200,-, afhankelijk van het type hout en de afwerking. Een goedkopere optie is een stellingkast van spaanplaat, terwijl een stellingkast van massief hout vaak duurder is.

Een metalen stellingkast van 30 cm diep kost gemiddeld tussen de €50,- en €300,-, afhankelijk van het materiaal en de uitvoering. Een goedkopere optie is gegalvaniseerd metaal, terwijl een stellingkast van roestvrij staal vaak duurder is.

Extra opties en accessoires

Naast de basisuitvoering van een stellingkast zijn er nog verschillende extra opties en accessoires beschikbaar. Denk hierbij aan extra legplanken, opbergbakjes en kledingroedes. Deze extra opties kunnen de prijs van de stellingkast verhogen.

Een extra legplank kost gemiddeld tussen de €10,- en €30,-, afhankelijk van de afmetingen en het materiaal. Opbergbakjes zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €5,- per stuk. Een kledingroede kost gemiddeld tussen de €10,- en €40,-, afhankelijk van de lengte en het materiaal.

Gebruikte of nieuwe stellingkasten

Een andere optie om kosten te besparen is het kopen van gebruikte stellingkasten. Deze kunnen vaak tegen een lagere prijs worden aangeschaft, maar let wel op de kwaliteit en staat van de kasten. Gebruikte stellingkasten zijn vaak al voorzien van beschadigingen en slijtage. Ook kan het zijn dat er geen garantie meer op zit.

De kosten voor stellingkasten voor jouw bedrijf verschillen afhankelijk van de afmetingen, het materiaal en eventuele extra opties. Voor een standaard stellingkast van 30 cm diep kun je rekening houden met een prijs tussen de €50,- en €300,-. Daarnaast kunnen extra opties de prijs verhogen. Als je kosten wilt besparen, kun je ook kijken naar gebruikte stellingkasten. Zorg er dan wel voor dat je de kwaliteit en staat van de kasten goed controleert.