Hoe wissel je van zorgverzekering?

Hoe wissel je van zorgverzekering?

Hoe kun je overstappen op een andere zorgverzekeraar? Veel mensen weten niet precies hoe dit werkt, of hoe je dit het beste kunt aanpakken. Je zorgverzekering wisselen kan op verschillende momenten in het jaar. Meer weten over het wisselen van zorgverzekering? In dit artikel lees je waar je op moet letten.

Overstappen van zorgverzekeraar

Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom mensen willen overstappen naar een andere zorgverzekeraar. Zo kan het zijn dat je niet tevreden bent over de service die je verzekeraar levert, of dat je merkt dat je te veel betaalt voor dekking die je niet echt nodig hebt. Misschien ben je wel verhuisd en is het handiger om een zorgverzekering af te sluiten bij een verzekeraar die dichterbij je in de buurt zit. Dit zijn allemaal redenen om over te willen stappen.

je kunt op internet ook snel je zorgverzekering vergelijken op een website zoals Poliswijzer. Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van dit soort vergelijkingswebsites. Je kunt zo snel zien of je bij een andere verzekeraar minder hoeft te betalen. Hierdoor kiezen meer mensen er voor om over te stappen.

Hoe kun je overstappen?

Ieder jaar krijg je in november de nieuwe zorgpolis. Deze kun je dan even goed nalopen en een keuze maken. Als je ontevreden bent over de verzekering of de prijzen, kun je jouw zorgverzekering aanpassen, of overstappen op een andere verzekeraar. Je kunt een zorgverzekering op verschillende manieren opzeggen en afsluiten. Dit kun je doen via de telefoon of via internet. Een nieuwe zorgverzekering afsluiten kun je het beste doen voor 31 december. Je oude zorgverzekering wordt meestal automatisch opgezegd. Je hebt hierna dan de tijd tot begin februari om de nieuwe verzekering in orde te maken.

Een goede keuze maken

Wil je een nieuwe zorgverzekering afsluiten? Dan moet je eerst het nieuwe aanbod met je huidige verzekering vergelijken. Je weet zo meteen of je niet te veel betaalt bij je huidige verzekeraar. Daarnaast is het slim om nog even te kijken naar de voorwaarden van de verzekeraar en waarvoor je allemaal gedekt bent. De service van een verzekeraar is natuurlijk ook belangrijk. Kijk daarom even op internet wat andere klanten te zeggen hebben over de verzekeraar en wat hun ervaring hiermee is.