Waarom kiezen voor een uitvaartverzekering?

Waarom kiezen voor een uitvaartverzekering?

Je zult er wellicht niet vaak bij stilstaan, maar er komt een moment dat je komt te overlijden. Op dat moment hebben nabestaanden verdriet en moet er veel geregeld worden. Denk hierbij aan het inschakelen van een uitvaartverzorger, het laten maken van rouwwerk en het bestellen van de kist. Naast het organisatorische gedeelte van de uitvaart, is er ook nog het kostenplaatje. Heb je hier niets voor geregeld, dan komen deze kosten voor rekening van de nabestaanden. Je kunt deze situatie voorkomen door een uitvaartverzekering af te sluiten. Zowel voor jou als voor de nabestaanden is het een prettige gedachte, dat alles goed geregeld is als je komt te overlijden.

Welke uitvaartverzekering kiezen?

Er zijn verschillende soorten uitvaartverzekeringen, waar je uit kunt kiezen. Vind je het prettig als jouw uitvaart vooraf al helemaal geregeld is? Kies dan voor een natura uitvaartverzekering. Je kiest hierbij voor een dienstenpakket, waar nabestaanden geen werk aan hebben. Wil je graag dat er een bedrag uitgekeerd wordt waar nabestaanden zelf over kunnen beschikken? Kies dan voor een kapitaal uitvaartverzekering. Met het uitgekeerde bedrag, kunnen nabestaanden zelf invulling geven aan jouw uitvaart. Een combinatie tussen beide vormen is ook mogelijk.

Uitvaartverzekeringen vergelijken

Je kunt online prima uitvaartverzekeringen met elkaar vergelijken. Als jij eruit bent wat je precies wilt, kun je bijvoorbeeld gaan voor de goedkoopste uitvaartverzekering. Hierbij kun je er ook bijvoorbeeld voor kiezen om een aantal diensten weg te laten en te vragen of vrienden of familie die op willen pakken als je komt te overlijden. Denk hierbij aan het verzorgen van de bloemen of het rouwwerk. Dit scheelt weer in de kosten, waardoor jij wel de uitvaart krijgt die je voor ogen hebt, maar maandelijks maar een laag bedrag aan premie hoeft te betalen.

Leg je wensen vooraf vast

Naast het afsluiten van een uitvaartverzekering, doe je er goed aan om je uitvaartwensen vast te leggen. Denk hierbij aan de kleur van je kist, de muziek die je graag wilt horen bij het afscheid en wat voor type rouwkaart je wilt. Hiermee kun je zelf vormgeven aan je eigen afscheid. Als je de kosten voor je uitvaart vooraf ook al hebt afgedekt, heb je alles goed geregeld. Dat geeft een fijn gevoel.