Letselschade, wat nu? Lees ons praktische stappenplan

Letselschade, wat nu? Lees ons praktische stappenplan

Als je letselschade hebt opgelopen is het belangrijk om zo snel mogelijk een aantal stappen te nemen. Welke stappen dat zijn vertellen we je in dit blogartikel.

Bewijsmateriaal is key

Om in aanmerking te komen voor een letselschadevergoeding is het van belang om het verband tussen het ongeval en het gelede letsel aan te kunnen tonen. Verzamel daarom zo snel mogelijk bewijsmateriaal.

Denk bijvoorbeeld aan een ingevuld schadeformulier, foto’s van de plaats waar het ongeval plaats heeft gevonden en van het letsel dat je hebt opgelopen. Als er voertuigen bij het ongeval zijn betrokken fotografeer die dan ook.

Ga zo snel mogelijk naar een arts

Letsel dient zo snel mogelijk door een arts te worden vastgesteld. De reden daarvoor is dat de tegenpartij het lastig krijgt als er later wordt gesteld dat het letsel niet bij het ongeval is ontstaan. En nog veel belangrijker is het natuurlijk om te kijken of je letsel hebt opgelopen waarvoor je direct behandeld moet worden.

Stel de tegenpartij aansprakelijk

Bij letselschade is het van belang dat je de tegenpartij zo snel mogelijk aansprakelijk stelt. Dit is de eerste stap om aanspraak te maken op een letselschadevergoeding. We raden je overigens af om zelfstandig de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Zoek daarom rechtshulp van een letselschadespecialist en laat je informeren over de te volgen procedure en de kosten.

Zorg voor een goede administratie

Letselschade gaat veel verder dan schade aan je lichaam. Je kunt namelijk ook allerlei andere kostenposten bij de tegenpartij indienen. Denk bijvoorbeeld aan vervoerskosten en parkeerkosten van een ziekenhuisbezoek.

Schadevergoeding claimen

Voor het claimen van een letselschadevergoeding heb je een goede administratieve onderbouwing nodig. Dien alle bonnetjes en rekeningen in bij de wederpartij en stel ze daarvoor aansprakelijk. Goed om te weten: soms kan het erg lang duren voordat je een schadevergoeding krijgt. In de tussentijd kun je om een voorschot vragen. Van het voorschot kun je allerlei kosten die met de letselschade te maken hebben betalen, zodat je niet in financiële problemen komt.

Meer weten?

Wil je meer weten over het claimen van letselschade? Vraag een letselschadespecialist om advies. Wat je ook kunt doen, is je letselschade online claimen. Er zijn tegenwoordig gebruiksvriendelijke online platformen waarop je eenvoudig en snel een letselschadeclaim kunt indienen. Een voorbeeld vind je hier: letselschademanager.nl.