Baby op komst? Deze verzekeringen moet je geregeld hebben!

Baby op komst? Deze verzekeringen moet je geregeld hebben!

Een baby op komst brengt veel veranderingen met zich mee. Naast het inrichten van de babykamer en het kopen van kleertjes, zijn er ook een aantal praktische zaken die geregeld moeten worden. Een belangrijk punt daarbij is het afsluiten van de juiste verzekeringen. In dit artikel bespreken we welke verzekeringen je geregeld moet hebben wanneer er een baby op komst is.

Zorgverzekering

De zorgverzekering is een van de eerste verzekeringen die je moet regelen wanneer je een baby krijgt. Het is belangrijk om je baby als verzekerde bij te schrijven op jouw zorgpolis of een aparte zorgverzekering voor je baby af te sluiten. Hiermee is je baby vanaf de geboorte verzekerd voor medische kosten. Houd er rekening mee dat je eventuele aanvullende verzekeringen moet aanpassen of uitbreiden om ook de kosten van kraamzorg en de eigen bijdrage voor de bevalling vergoed te krijgen.

Aansprakelijkheidsverzekering

Met de komst van je baby verandert ook de aansprakelijkheidssituatie in je gezin. Het is daarom verstandig om te controleren of je aansprakelijkheidsverzekering voldoende dekking biedt. Een ongeluk zit immers in een klein hoekje, zeker met een baby in huis. Denk aan schade aan eigendommen van anderen of letsel aan anderen door toedoen van je baby. Zorg ervoor dat je verzekering deze kosten dekt, zodat je niet voor onverwachte uitgaven komt te staan.

Inboedelverzekering

Om de spullen van je baby te beschermen tegen schade of diefstal, is het belangrijk om je inboedelverzekering aan te passen. Controleer of de waarde van je inboedel verzekerd is voor het bedrag dat je babykamer en alle benodigdheden vertegenwoordigen. Daarbij is het ook handig om te controleren of schade aan gehuurde spullen, zoals een opblaasbare baby, gedekt is door je verzekering. Zo voorkom je onverwachte kosten als er iets met gehuurde spullen gebeurt.

Overlijdensrisicoverzekering

Hoewel het een moeilijk onderwerp is om over na te denken, is het belangrijk om ook je financiële situatie te beschermen wanneer er iets met jou of je partner gebeurt. Met een overlijdensrisicoverzekering zorg je ervoor dat er bij het overlijden van een van de ouders een financiële uitkering komt. Dit kan bijvoorbeeld gebruikt worden om de kosten voor de opvoeding van je kind te dekken. Het is verstandig om de hoogte van het verzekerd bedrag te bepalen aan de hand van je financiële situatie en toekomstplannen.

Reisverzekering

Ga je graag op vakantie en wil je dit ook blijven doen met je baby? Dan is het belangrijk om je reisverzekering aan te passen. Controleer of je verzekering medische kosten in het buitenland dekt voor je baby en of de bagage meeverzekerd is. Ook is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheid om je vakantie te annuleren of af te breken in geval van ziekte van je baby of een onverwachte gebeurtenis. Zo voorkom je dat je voor hoge kosten komt te staan als er iets gebeurt tijdens je vakantie.

Origineel welkom

Wil je jouw baby groots aankondigen? Huur dan een opblaasbare baby! Dan weet iedereen dat jullie een baby hebben! Een opblaasbare baby huren doe je natuurlijk online, dan heb je het snel en gemakkelijk geregeld!